duminică, 9 octombrie 2016

ZOOM- kids on the move 2016

10 ocotmbrie 2016-28 octombrie 2016
Vă invităm la o nouă campanie ZOOM!



ZOOM
Copii în acţiune
pentru Climă 2016



Incă din 2002, Campania Zoom invită copiii din toată Europa să-şi facă călătoriile de zi cu zi în mod independent şi ecologic. Colectând aşa numitele Tălpiţe Verzi în toată Europa, copiii le arată celor mari ce pot face cei mici pentru a proteja clima la nivel global.




Dragi participanţi,
Vă place să mergeţi cu bicicleta sau scooterul?
Multe călătorii sunt interesante şi când mergeţi pe jos. Puteţi vedea lucruri amuzante şi interesante sau să vă întâlniţi prietenii – şi este si benefic mediului înconjurător!
In timpul unei săptămâni sau a mai multora dedicate Climei unei singure planete puteţi afla despre schimbările climatice şi cum puteţi face voi singuri ceva pentru mediul înconjurător.

In timpul săptămânii (lor) de activităţi, fiecare călătorie făcută fără maşină vă oferă oTălpiţă Verde pentru albumul vostru. Puteţi primi si Tălpiţe Roşii dacă mâncaţi mâncare locală, şi Albastre, pentru acţiuni de economie a energiei.

Copiii din toată Europa colectează Tălpiţe verzi cu voi! In 2016 avem nevoie de cel puţin 2124Tălpiţe Verzi toţi împreună!! Acesta este numărul de kilometrii de care avem nevoie pentru  Călătoria climei făcută Impreună în jurul unei Singure Planete, începând cu Secretariatul Naţiunilor Unite în Bonn, Germania, şi terminându-se în Paris, unde va avea loc următoarea conferinţă ONU, în decembrie.
Voiajul pentru climă vă poartă pe toate contintentele, evidenţiind un aspect al schimbărilor climatice într-un raport scurt, ilustrat.
Aproape 80,000 Tălpiţe Verzi, înseamnă ceva!Vom reusi dacă fiecare dintre voi ar colecta măcar cinci tălpiţe în timpul săptămânii de activitate!

Vom înmâna totalitatea Tălpiţelor Verzi colectate pretutindeni în Europa (şi nu numai) împreună cu dorinţele si cerinţele copiilor pentru combatarea schimbărilor climatice, participanţilor celei de a 22 a conferinţe ONU ţinută la Marrakesh, Politicieni de pretutindeni se vor întâlni în Paris pentru a discuta problematicile de mediu si climă ale planetei noastre.

Dorim să demonstrăm acestor politicieni că în Europa copiii fac deja mult mai mult pentru a ne proteja planeta decât să discute!

Alătură-te! Arată-le “celor mari” cât de mult "cei mici” fac deja pentru a proteja clima planetei.

Reguli
Incearcă sa mergi sau să iei o bicicletă, scooter, autobuz sau tren în măsura posibilului pentru a ajunge la şcoală sau grădiniţă. Colectează Tălpiţele Verzi în fiecare zi în albumul Tălpiţe Verzi: una pentru drumul de dimineaţă şi una pentru drumul înapoi acasă. Poţi colecta Tălpiţele Verzi şi în timpul liber sau în weekenduri! Poţi face un desen al locului unde ai fost (de ex. teren de sport,etc) şi al mijlocului de transport folosit pentru a ajunge acolo.
Poti folosi si stickere daca ai!

Desene si obiecte făcute de mână
Când săptămâna de activităţi s-a încheiat, poţi face propria Tălpiţă Verde: stai pe o bucată de hârtie şi fă-ţi conturul piciorului. După, taie tălpiţa şi coloreaz-o. Albastru şi verde precum globul pământesc sau multicoloră- oricum doreşti!
Scrie-ţi ideile şi sugestiile pentru politicieni pe tălpiţă.
Trimite-ne te rog tălpiţele sau fotografiile făcute la ele pentru a le putea publica pe siteul ZOOM şi pentru a le putea arăta politicienilor cu ocazia Summitului pe climă de la Paris.
Adună toate Tălpiţele Verzi în album şi nu uita să incluzi toate modalităţile de transport sustenabil pe care le-ai desenat în weekend!
Scrie-ne numărul de Tălpiţe Verzi pe care le-ai colectat şi trimite-ne o poză a grupului tău în timpul săptămânii de activităţi pentru a o putea publica pe siteul nostru (vezi adresa mai jos).
Vrei să aflii câte Tălpiţe Verzi au colectat copiii în Europa până acum? Uită-te pe

www.zoom-kidsforclimate.eu/results.html

Mulţumim că faci parte din Campania Zoom! Sperăm că a fost amuzant!
Nu uita – poţi face multe pentru mediu, chiar dacă săptămâna de activităţi s-a încheiat. Incercă să mergi cu bicicleta sau cu scooterul pe cât posibil, sau pur si simplu, mergi.  Si cere-le părinţilor, rudelor, vecinilor, prietenilor, etc. să-şi lase maşina acasă mai des!

Continuă cu obiceiurile verzi!

 
Cine e în spatele campaniei?
In 2002 Climate Alliance şi partnenerul său au invitat copii din Germania să-şi facă călătoriile de zi cu zi în mod independent şi într-un mod benefic mediului colectând Tălpiţe Verzi pentru Clima Planetei. Copii din Germania au colectat mii de Tălpiţe Verzi pentru călătoria lor simbolică spre Summitul care a avut loc în acel Africa de Sud.
Pentru că multora le-a plăcut Campania noastră ne-am decis să oferim această campanile tuturor copiilor din Europa, aşa că am tradus materialele pentru campanie în diferite limbi europene şi am invitat copiii să colecteze Tălpiţe Verzi pentru călătoriile lor simbolice la conferinţele anuale ale Naţiunilor Unite.


Climate Alliance of European Cities and Towns
Contact
Claudia Schury, Galvanistr.28, 60486 Frankfurt/ Main, Germany,
fon: 0049 (0)69-7171 39-22, c.schury@climatealliance.org
www.zoom-kidsforclimate.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu